• bg language
  • en language
  • ru language
Гривяк
Лов на гривек

В ловно стопанство Хънтинг Клуб Котел, лов на бялка и черен пор се организира чрез причакване на чакало, край дупките, местата за водопой, чрез стървилище, чрез подземен лов с кучета.

Лов чрез причакване

Пор и бялка се ловуват от чакало на стървище, особено през зимния сезон. Това е и най-разпространеният начин на лов на този вид хищници. Стопанството осигурява 10 на брой закрити чакала, както и едно открито около, които чрез видеокамери е наблюдавано присъствието на бялка и черен пор, както и времето на тяхното появяване.


Лов чрез издебване

Знаят се местата за хранене, калищата и водопоите, местата за отмора и сватбуване на хищниците, познават се добре дивечовите пътеки. В много райони на ловното стопанство са изградени солища, предоставящи на дивеча необходимите минерални соли. Всички райони са под видеонаблюдение и се знае по кое време годината и денонощието, къде може да се организира успешното издебване на този вид дивеч.


Подземен лов с кучета

Знае се местоположението на дупките, чрез осигуреното видеонаблюдение на районите. Предоставят се добре обучени ловни кучета, с чиято помощ се изважда хищникът от дупката. Веднъж извадено от дупката си, животното става лесна мишена.


Лов на хишници - бялка и черен пор

целогодишно


Ловуване на пор и бялка

Отстрел на бялка и черен пор - 6 €

отстрел на пор и бялка

1. Цени за настаняване в Къща за гости "Раковски" Котел.
- Нощувка със закуска: 100 лв.
2. Ловен водач за един ден - 75€
3. Моторно превозно средство дневно - 75€

Условия за лов на пор и бялка
1. Всички допълнителни услуги се заплащат по договаряне.
2. Заявката за лов се счита за потвърдена, когато услугите са предплатени, в размер на 30% най-късно до 10 дни преди провеждането на лова.

*Забележка: Всички цени са в евро с включен ДДС.

НАСЛУКА!