• bg language
  • en language
  • ru language
Гривяк
Лов на гривек

В ловно стопанство Хънтинг Клуб Котел, лов на гургулици, гугутка и гривяк се организира от укритие, с причакване от засада, чрез примамване с изкуствени имитации на птици.

Лов чрез причакване

На гълъби, гургулици и гривяк се ловува главно с причакване от засада. Тя се устройва рано сутрин и привечер в покрайнините на горите, зад дърветата и храстите, когато прелитат до нивите за да се хранят, или край водоемите, където кълват пясък и осолени почви. Знае се честотата на тяхната посещаемост, както и времето през което биват посещаеми, т.к. в тези ловни райони е осигурено видеонаблюдение.


Лов от укритие

При този вид лов могат да се използват естествени укрития - храсти, дървета, високите стъбла на слънчогледа. Знаят се маршрутите и въздушните трасета до местата за хранене и водопой, както и местата, които ползват за почивка и гнездене - дървета, стълбове, електропроводи.


Използване на примамки

Гургулиците и гривяците са общителни птици и като такива често търсят компанията на други кацанали птици. Затова при лова от укритие или на причакване могат да се ползват мюрета - както изкуствени имитации, така и ударени птици, подходящо закрепени. Птиците се поставят на чисти клони, за да се виждат отдалеч, а при лова на места с изкуствени торове - на земята. Това много повишава резултатността на лова.


Лов на птици

Гургулица: от 2-та събота на август до 30 ноември; Гривяк: от 2-та събота на август до 2-та неделя на февруари; Гугутка: от 2-та събота на август до 30 ноември.


Укрития - лов на птици

Гривяк - 3€; Гургулица - 3€; Гугутка - 3€;
Дивечово месо гривяк, гургулица, гугутка - 1 € за кг.

Лов на гугутки

1. Цени за настаняване в Къща за гости "Раковски" Котел.
- Нощувка със закуска: 100 лв.
2. Ловен водач за един ден - 75€
3. Моторно превозно средство дневно - 75€

Дивечово месо - гривяк, гургулица, гугутка
1. Всички допълнителни услуги се заплащат по договаряне.

2. Заявката за лов се счита за потвърдена, когато услугите са предплатени, в размер на 30% най-късно до 10 дни преди провеждането на лова.

*Забележка: Всички цени са в евро с включен ДДС.

НАСЛУКА!