• bg language
  • en language
  • ru language
Гривяк
Лов на гривек

В ловно стопанство Хънтинг Клуб Котел лов на лисица и чакал се организира групово или индивидуално в присъствието на ловен водач. Ловуването се извършва чрез гонка, чрез подземен лов с кучета, чрез причакване, чрез примамване със звук.

Лов с кучета – лисичари

Подземен лов на лисици се организира главно през брачния и размножителния период, когато тези хищници са в дупките си и най-вече рано сутрин. Използват се ловни кучета бърлогари, също и по-дребни на ръст гончета, които имат доказано влечение към лова на лисици. Местоположението на дупките е предварително определено чрез обход и видеонаблюдение на районите.


Лов с постова гонка

Определят се районите, за които се знае че има присъствие на лисици или чакали. Чрез осигурено видеонаблюдение на тези райони се знаят пътеките, по които дивечът излиза. Не e необходимо да има много гоначи, тъй като лисиците се вдигат много лесно. Ловците трябва да стоят много неподвижно.


Лов чрез причакване

Лисиците могат да се причакват край дупките привечер, или рано сутрин, или край изкуствено създадените стървилища. Засада за лисици и чакали се устройва край някоя поляна в близост до високо чакало. Стървилището се прави на 30 - 40 м. от чакалото и е място на което през цялото лято се оставя периодично животинска плячка.


Лов чрез примамване

Най-подходящи са тихите и ясни зимни дни и светли лунни нощи, когато със специална свирка се имитира крясък на ранен заек. Може да се изполва и запис, който възпроизвежда заешките предсмъртни крясъци. Лисиците се търсят привечер на местата, където денуват или край пътеките, за които се знае че излизат, за да търсят храна.


Подземен лов на лисици

целогодишно


Причакване на лисици

Цени за отстрел на лисица и чакал - 10€

Лов на чакали

1. Цени за настаняване в Къща за гости "Раковски" Котел.
- Нощувка със закуска: 100 лв.
2. Ловен водач за един ден - 75€
3. Моторно превозно средство дневно - 75€

Лисича дупка
1. Всички допълнителни услуги се заплащат по договаряне.
2. Заявката за лов се счита за потвърдена, когато услугите са предплатени, в размер на 30% най-късно до 10 дни преди провеждането на лова.

*Забележка: Всички цени са в евро с включен ДДС.

НАСЛУКА!