• bg language
  • en language
  • ru language
Язовец
Лов на язовец

В ловно стопанство Хънтинг Клуб Котел лов на язовец се организира групово или индивидуално, с осигурено присъствие на ловен водач и добре обучени ловни кучета.

Ловуването на този дивеч се извършва чрез причакване на чакало, чрез издебване на дивечови пътеки, ниви, места за водопой, чрез подземен лов с кучета.

Лов чрез причакване

Язовецът се причаква край местата на които е било забелязано или заснето неговото присъствие. Стопанството осигурява 10 на брой високи закрити чакала и едно открито, около които чрез видеокамери е наблюдавано присъствието на язовец, както и времето на неговото появяване. В близост до чакалата има дивечови ниви, сеновали както и биотехнически съоръжения - солища, калища и близко наличие на вода. Срещу всяко чакало има изградена електронна хранилка, с която се извършва ежедневното подхранване на дивеча по няколко пъти на ден. Чакалата предоставят добра видимост и осигуряват възможност за продължително и спокойно наблюдение на дивеча.


Лов чрез издебване

Знаят се местата за хранене, калищата и водопоите, местата за отмора и сватбуване на язовците, познават се добре дивечовите пътеки. В много райони на ловното стопанство са изградени солища, предоставящи на дивеча необходимите минерални соли. Всички райони са под видеонаблюдение, знае се по кое време на годината и денонощието как може да се организира успешното издебване на този вид дивеч.


Подземен лов с кучета

Знае се в кои райони на стопанството има язовини и дали са работещи. Осигуряват се добре обучени кучета за подземен лов. Определя се позицията на ловеца, така че да позволява видимост откъм всички изходи на дупката. Стреля се след като язовеца се е отдалечил на 4-6м за да не влезе след изстрела обратно в дупката.


Язовини

от 1 август до 28 февруари


Кучета за подземен лов

Цени за отсрел на язовец - 10 €

Дупки на язовци

1. Цени за настаняване в Къща за гости "Раковски" Котел.
- Нощувка със закуска: 100 лв.
2. Ловен водач за един ден - 75€
3. Моторно превозно средство дневно - 75€

Ловен водач
1. Всички допълнителни услуги се заплащат по договаряне.
2. Заявката за лов се счита за потвърдена, когато услугите са предплатени, в размер на 30% най-късно до 10 дни преди провеждането на лова.

*Забележка: Всички цени са в евро с включен ДДС.

НАСЛУКА!