• bg language
  • en language
  • ru language
Лов на вълци
Вълк

Хънтинг Клуб Котел заема 2468,9 ха площ при ср. надм. вис. - 800м. Ловният участък на вълците може да бъде повече от 400 кв.км. При устройване на леговищата си те могат да мигрират и от съседни стопанства. Полулацията им в района е завишена. Ловът се организира чрез хайка, примамване чрез стървища, чрез звук, издебване на дивечови пътеки при откриване леговището на вълка.

Хайка/ Гонка

Ловът се извършва с участието на много ловци, заели точно определени позиции по билните части на полето. Ловът е резултатен, когато се използва ограждане на района с въже с флагчета, зад което застават ловците. С това въже се обгражда даден периметър, а на гърлото на така образувания чувал се нареждат стрелците. От другия край тръгват гоначите и подплашват вълците.


Лов чрез примамване

Практикува се през зимата или през брачния им период – януари, февруари.
Гласово примамване - имитира се вълчи вой. Практикува се само от много опитни ловци, които знаят как да произведат реалистичен звук. За рупор може да се използва специфичната извивка на стъклената част на газена лампа, която моделира звука.


Лов чрез причакване

Знаят се районите в които чрез видеонаблюдение е засечено присъствието на вълци, или при обход са открити следи. В тези райони се оставя храна, която служи за примамка и търпеливо се изчаква за появата на хищника. Ловното стопанство разполага с две изградени стървилища за лов на хищници.


Лов чрез издебване

Характерна черта от поведението на вълците е тяхната поява да бъде неочаквана на различни места и по различно време. Затова се наблюдават районите, в които е забелязано неговото посещение, открива се леговището и се организира причакването на вълка.


Причакване на вълци

целогодишно


Леговище на вълк

Цени за отсрел на вълк - 300 €

Вълчи стървилища

1. Цени за настаняване в Къща за гости "Раковски" Котел.
- Нощувка със закуска: 100 лв.
2. Ловен водач за един ден - 75€
3. Моторно превозно средство дневно - 75€

Отстрел на вълк
1. Всички допълнителни услуги се заплащат по договаряне.
2. Заявката за лов се счита за потвърдена, когато услугите са предплатени, в размер на 30% най-късно до 10 дни преди провеждането на лова.

*Забележка: Всички цени са в евро с включен ДДС.

НАСЛУКА!